Pages

Followers

Monday, October 17, 2011

Sahabat sejati..
Persahabatan Yang Sejati Akan Membawa Kepada Kerinduan Yang Abadi, Org Yang Rugi Ialah Orang Yang Tidak Memperolehi Sahabat & Yang Paling Rugi Ialah Ditinggalkan Sahabat.


Sesungguhnya Persahabatan Itu Lebih Unggul Daripada Percintaan,Tanpa Persahabatan Percintaan Akan Berakhir,Tetapi Tanpa Percintaan Sahabat Boleh Kekal,Oleh Itu Hargailah Persahabatan Yang Terjalin... 

Kerana Sahabat Mewakili Sesuatu Kekuatan..Sahabat Yang Paling Baik Adalah "DIRI" Kita Sendiri Yang Tahu Menilai Setiap Apa Yang Kita Lakukan..
Hadiah Yang Paling Berharga Dalam Erti Kata Sahabat Yang Sebenar.Bergaullah Dengan Manusia Sebaiknya Sehingga Kalau Kamu Mati Mereka Tanggisi Dan Kalau Hidup Mereka Selalu Merindu........


Yang Indah Itu Pertemuan.....Yang Manis Itu Kemesraan.....Yang Pahit Itu Perpisahan....Yang Tinggal Hanya Kenangan... 


ERTI S.A.H.A.B.A.T 

S = Sayang menyayangi antara satu sama lain perlu untuk membina sebuah persahatan. 
A = Akrab Keakraban atas dasar keikhlasan memberikan kesan yang cukup baik dalam kehidupan kita setiap masa. 
H = Hati mesti baik dan jujur.
 A = Amanah bersikap amanah dalam apa jua yang kita lakukan. 
B = Budi berbudi dengan kawan, sampai bila-bila kawan-kawan akan terus mengingati kita. A = Pemaaf Jangan berdendam dan lupakan kisah silam agar persahatan itu tetap erat.
T = Tolong menolong antara satu sama lain akan mengeratkan perhubungan.

"Sayangi sebuah perkenalan krn di situ terciptanya Kemesraan, Kenangi sebuah perhubungan kerana di situ tercipta KERINDUAN, Hargai kedua-duanya krn itulah RAHMAT DARI YANG MAHA ESA..."No comments:

Post a Comment

KLIK JANGAN TAK KLIK

zikir

">

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...